За момента се отдалечава перспективата да имаме редовен кабинет, но този

...
За момента се отдалечава перспективата да имаме редовен кабинет, но този
Коментари Харесай

Третият мандат е с най-голям шанс заради препозиционирането на Български възход


За момента се отдалечава вероятността да имаме постоянен кабинет,  но този развой занапред набира скорост. Това съобщи пред БНР Добромир Живков, шеф на социологическа организация " Маркет линкс ".

По негови думи с изчерпването на другите благоприятни условия ще излизат все нови и нови.

" Тази конспирация с " Възраждане " " за " или " не " покана или присъединяване в някаква форма на одобрение на държавно управление, ми се коства забавна. Не по-малко любопитно беше отношението на ГЕРБ към " Възраждане " през акцията. Те се опитваха да възстановяват антисистемността на " Възраждане ", да ги показват като новата изненада на българската политическа сцена. Това беше, може би, опит да се покаже, че " Възраждане " е естествена политическа партия, тя не е остракирана от останалите политически сили,  с концепцията тя да увеличи резултата си и това да подтиква в допълнение напън върху останалите политически сили от страна на ГЕРБ за основаване на евро-атлантическа коалиция ", разяснява той. Живков уточни, че това не се е случило като сюжет, само че оставала опцията, без да има коалиция,  " Възраждане " да поддържа експертен кабинет,  а по-късно в Народното събрание по обособени решения - изключително тези, свързани с геополитическата ориентировка, войната в Украйна, приемането на еврото, да гласоподава отрицателно.

Според социолога има вид експертен кабинет на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Български напредък " да употребява поддръжка на " Възраждане ", " било посредством понижаване на кворума или посредством прибавяне на няколко гласа, с цел да бъде стартиран нов кабинет ".

Той не изключва вторият мандат да завърши още по-бързо от първия.  Третият мандат може би ще бъде с максимален късмет,  като тук ключът остава у президента - на кого той ще бъде даден, означи Живков и добави, че Стефан Янев има капацитет.

Според него това може да стане както поради околните взаимоотношения сред Янев и президента, по този начин и заради  " препозиционирането на " Български напредък "  вече като доста по-близка до европейските полезности и геополитическата орбита на нашите сътрудници ".

Социологът изрази подозрение в " достоверната ценностна ориентировка на ГЕРБ ".  Той уточни, че в този момент ГЕРБ заемат позицията на ястреби и " нишата на крайните евро-атлантици ", тъй като това е политическият им късмет да излязат от изолираност.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР